lauantai 21. tammikuuta 2017

HIljaa hyvä tulee

Coinia on ollut vaikeampi palkata lelulla kuin Kharonia aikoinaan. Sattumalta keksin edellisissä treeneissä testata vinkulelun vaikutusta, ja sieltä se taika löydettiin. Nyt saan pennun huomion itseeni ja palkka on otukselle erittäin mieluisa. Pitää vielä hommata useampi samanlainen lelu tuleviin treeneihin, jotka eivät vingu vahingossa niin helposti kuin tuo nykyinen.

Treenasimme ensin hyppysuoraa ja yllätyin miten hyvin Coippa kestää ohjaajan liikettä. Harvoin saan apuohjaajan mukaan, joten tätä oli hyvä testata palkkaajan kanssa. Otimme myös "ratatreeniä" ja professori loisti jälleen luokan priimuksena. Coin seuraa hyvin ohjausta ja ohjaajan liikettä, joten eiköhän agilitysta tule sille kiva harrastus.Kharonin kanssa teimme TopTeam-läksyjä. Tarkoituksena oli löytää kolmelle eri ratapätkälle juuri ne omalle koiralle sopivat ohjaukset. Yllättäen monin paikoin Kharonille sopi parhaiten takaaohjaukset, joita en ole kauheasti viljellyt. Miksen? No siksi, että ne eivät ole oleet meille sopivia aiemmin. En ole mielestäni niitä kauheasti treenannut, ainakaan ajatuksella. Ehkä pitäisi, jotta tiedän varmemmin miten koira eri tilanteissa reagoi.

Ensimmäisessä ja toisessa radassa ongelmia tuotti treenihallissa olevat tolpat. En pystynyt ohjaamaan alkua täysillä, sillä piti ohjata koira myös noiden tolppien ohi turvallisesti. Myös yhden putken korvaaminen hypyllä vaikutti siihen miten ohjaaja ehtii etenemään radalla kun koira ei viivykkään siellä putkessa. Tykkäsin kuitenkin siitä miten Kar ohjautui, vaikka täysin puhdasta suoritusta ei saatukaan (enkä sitä lähtenyt väkisin metsästämään). Kokeilin myös persjättöä, jolla oli omat plussat ja miinukset: koira tietää paremmin mihin ollaan menossa ja menee lujempaa, mutta toisaalta kiihdyttää ehkä turhaan ja kääntyminen putken jälkeen ei ole ihan niin sulavaa.

Kolmas rata oli meille helpoin, vaikka taas ohjasinkin takaa alun. Tykkäsin kovasti siitä, kuinka hyvin Kar oli kuulolla koko ajan. Tuota asiaa pohdinkin myöhemmin ja mielestäni yksi Kharonin parhaita puolia on se, että se kuuntelee ohjausta todella hyvin aina sillä ensimmäisellä vedolla. Seuraavat vedot pissivät monesti koiran ennakoinnin takia. Kisoissa on kuitenkin vain se yksi yritys, joten on positiivista, että koira on silloin kuulolla.Vielä viikko EO-karsintakisaan. Toivottavasti saisimme taiteiltua edes sen yhden puhtaan radan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti