Kennel Triforce

Olen ollut koiraharrastukseni alusta asti kiinnostunut myös siitä, mitä jalostusvalintojen takana liikkuu. Varsinkin eri rotujen terveystilanteet kiehtovat, sekä se, miten kasvattajat perustelevat valintojaan. Joissain roduissa saatetaan mennä sillä idealla, että kunhan nyt joku uros tuolle kivalle nartulle saataisiin, kun taas toisaalla tutkitaan hyvinkin tarkkaan niin terveys kuin käyttöominaisuudetkin. Täydellistä koiraa on silti hankala saada aikaiseksi pelkästään paperia pyöritellen, sillä pennun lähtiessä oman ihmisensä luo, alkaa elämä lyömään kokemuksia koiraan ja kasvattaa siitä yksilön.

Kasvattajan peruskurssille osallistuin Helsingissä keväällä 2010, sillä halusin lisää tietoa siitä, mitä pentueen kasvattamiseen kuuluu. Kurumi oli minulla sijoituksessa, eli likalle olisi jossain kohtaa tulossa pennut. Olin kasvattajan kanssa sopinut, että mikäli elämäntilanteeni sallii, niin hoidan tulevan pentueen itse. Keväällä 2011 aloimme suunnitella pentuetta valitsemalla sopivan uroksen ja heinäkuussa 2011 hoiviini syntyi viisi pientä hirmua. Kurumin tiineys, synnytys ja pentujen hoito sujuivat kaikki hienosti ilman ongelmia, ja syyskuun alussa neljä penneliä muutti uusiin koteihinsa ja yksi jatkoi maailmanvalloitusta kanssani. Lisää hirmuista voi lukea Hurjien Hirmujen -blogistaOmat kasvatussuunnitelmat ovat pikkuhiljaa alkaneet ottaa suuntaa ajatuksissani ja muutaman vuoden kuluessa toivon voivani laittaa pyörät pyörimään.

Kennelnimeä hain syksyllä 2012, jotta se olisi valmiina kun sitä jossain vaihessa tarvitaan. Triforce-nimen taustalla on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarja, jonka maailmassa Triforce-kolmiot symboloivat voimaa, viisautta ja rohkeutta - kolme sanaa, jotka kuvailevat hyvin myös bordercollieita.

The holy Triforce was created by three Goddesses to serve as a symbol of their sacred bond with Hyrule -- the world they had created. The Goddess Din offered the Triforce of Power, Nayru contributed the Triforce of Wisdom, and Farore presented the Triforce of Courage. Combined, the three pieces formed the ultimate sacred Triforce.

TRIFORCE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti